Ga naar de inhoud

Adressering

Hoe kunnen we je helpen?
Jazeker, Kaartje2go verstuurt wekelijks een paar duizend kaarten naar het buitenland. Kaarten naar het buitenland worden met een Priority-stempel voor je verstuurd.

Op de pagina waar je het adres invult, kun je op de plek waar standaard België staat, een ander land invullen. Je betaalt het geldende PostNL-tarief voor verzending van een kaartje naar het buitenland.

De gemiddelde bezorgtijd varieert stevig, is onze ervaring. In Nederland en Duitsland is de bezorging meestal stabiel, denk aan ongeveer 2 tot 4 werkdagen. De bezorgtijd voor kaarten naar andere landen varieert van 6 werkdagen tot net zo makkelijk 21 werkdagen. Dit geldt ook voor (Zuid-)Europa. Kaartje2go heeft geen invloed op de bezorging of de bezorgtermijn. Voor een indicatie van de bezorgtijd naar andere landen kun je op de website van PostNL kijken.
Jazeker, je kunt heel eenvoudig adressen inladen vanuit een Excel-bestand (.xls of .xlsx of .csv). Voeg de adressen toe in Jouw adresboek of upload ze direct bij een bestelling. 

Let er wel op dat er geen lege regels in je bestand staan. De kolomnamen die je nodig hebt zijn: Voornaam, Achternaam, Straat + huisnummer (mogen ook losse velden zijn), Postcode en Plaatsnaam. Je kolomnamen mogen afwijken, dus Name, Address, Zipcode etc. kunnen ook.

Je kunt ook 1 namenkolom gebruiken, waarin zowel de voor- als achternamen staan. Let er wel op dat je deze kolom bij het uploaden in het Voornaam-veld zet. Voornaam is namelijk een verplicht veld, en Achternaam niet.

Een kolom met het land is niet nodig. Standaard wordt bij Land 'België' ingevuld. Heb je ook buitenlandse adressen in je bestand staan? Dan moet je voor die adressen het land nog even aanpassen in de stap die volgt nadat je het Excel-bestand hebt ingeladen in je adresboek of bestelling.

Download hier een voorbeeld van een Excel-bestand dat je zo kunt gebruiken. Dit kan je het beste doen via een laptop of computer.
Kaart sturen naar een ziekenhuis
Als je een kaart naar een ziekenhuis wilt sturen, kun je kiezen voor ziekenhuisadressering. Hiermee hoef je het adres van het ziekenhuis niet zelf op te zoeken of te onthouden.
Bij het toevoegen van het adres vind je boven de velden waar je het adres invult de optie Ziekenhuis. Vervolgens verschijnt er een zoekbalk waarin je het ziekenhuis kunt opzoeken. Kies het ziekenhuis uit de lijst en het juiste adres wordt automatisch ingevuld.
Het is belangrijk om de gegevens van de ontvanger toe te voegen, zodat de kaart op de juiste afdeling en kamer terechtkomt.
 
 Let op: Veel ziekenhuizen hebben een bezoekadres en een postadres. Post die je naar het bezoekadres stuurt komt vaak niet aan. Daarom versturen wij de bestellingen naar het postadres van het ziekenhuis. Het is mogelijk dat het adres op de kaart hierdoor afwijkt van het adres waar je op bezoek gaat.
 
 Kaart sturen naar een instelling
Als je een kaart naar een instelling wilt sturen, heb je vaak wat meer ruimte nodig. Bijvoorbeeld voor de naam van het bedrijf of een afdeling. Je kunt maximaal 2 extra adresregels gebruiken, die boven de naam komen te staan. Deze ‘extra adresregel’ optie vind je in de winkelmand, tijdens het adresseren van de kaart. Boven het veld waar je de voornaam invult, vind je een knop Voeg adresregel toe.

 De gegevens komen als volgt op de kaart te staan:
Extra adresregel 1
 Extra adresregel 2
 Voornaam Achternaam
 Straatnaam Huisnummer
 Postcode Plaats
 Land (alleen als het land anders is dan België)
Verstuur je je kaarten rechtstreeks via ons, dan zorgen wij er met de Port betaald-stempel voor dat er altijd voldoende is gefrankeerd.

Als je een pakketje kaarten thuis laat bezorgen om vervolgens zelf te versturen, wil je graag weten hoeveel postzegels er op de kaart of envelop moeten worden geplakt.

De meeste kaarten wegen minder dan 20 gram en kunnen dus met 1 postzegel worden verstuurd. Sommige kaarten worden met 2 of 3 postzegels verstuurd.

Dit zijn de postzegeltarieven

Enkele kaart normaal (10 x 15 of 10 x 10 cm): 1 postzegel
Enkele kaart groot (15 x 21 of 14 x 14 cm): 1 postzegel
Enkele kaart super (21 x 30 of 21 x 21): 2 postzegels

Dubbele kaart normaal (10 x 15 cm): 1 postzegel 
Dubbele kaart groot (15 x 21 cm): 2 postzegels
Dubbele kaart super (21 x 30 cm): 3 postzegels 

Dubbel vierkant normaal (10 x 10 cm): 1 postzegel 
Dubbel vierkant groot (14 x 14 cm): 1 postzegel
Dubbel vierkant super (21 x 21 cm): 2 postzegels

Langwerpig enkel (10 x 21 cm): 1 postzegel
Langwerpig dubbel (10 x 21 cm): 1 postzegel 

Nederland
Verstuur je zelf vierkante kaarten naar Nederland, dan moeten hier altijd 2 postzegels op worden geplakt.
Soms wil je een kaart eerst thuis ontvangen voordat je deze weggeeft of verstuurt. Misschien wil je de kaart aan een cadeau toevoegen of moeten alle collega’s, familieleden of teamgenoten er nog een persoonlijke tekst op schrijven.

Bij alle dubbele kaarten kun je er daarom voor kiezen om één kaart als pakketje te versturen naar je eigen adres. Nadat je de kaart hebt gemaakt, kies je voor Thuis ontvangen. Vervolgens vul je je eigen adres in en kies je bij het aantal kaarten voor 1 kaart. De verzendkosten voor deze kaart zijn € 4,95. We verpakken de kaart namelijk in een stevige, kartonnen envelop en door het gewicht hiervan zijn de verzendkosten iets hoger.

Cadeau bij je kaart
Goed om te weten: wil je een cadeau meesturen met je kaart? Bijvoorbeeld een fles wijn of een cadeaubon? Kies dan juist niet voor het pakketje, maar voor rechtstreeks versturen. Cadeaus kun je alleen meesturen bij rechtstreeks verstuurde kaarten.

Waarom staat er een adres achter op mijn kaart?
Als je een kaart rechtstreeks verstuurt, staat het adres van de geadresseerde achter op de kaart. Enkele rechthoekige kaarten zijn ansichtkaarten en worden zonder envelop verstuurd. Dubbele kaarten worden in een envelop met een rond venster verstuurd, zodat het adres leesbaar is achter het venster. 

Alleen bij de enkele langwerpige of vierkante kaarten drukken we geen adres op de kaart, deze komt met adressticker op de envelop. Als je een pakketje kaarten bestelt, gaat het om ongeadresseerde kaarten. Er staat dan dus geen adres achter op de kaarten. De enveloppen die bij het pakketje meegeleverd worden, hebben geen venster.
Soms staan er adressen in je bestand zonder postcode. Als je een kaartje hebt gemaakt en wilt versturen, wordt de postcode gelukkig automatisch aangevuld. Je hoeft alleen maar de straat, het huisnummer en de plaats in te vullen.

 Je kunt het adres ook altijd opzoeken op internet, bijvoorbeeld op https://postcode.nationaal.be/.
Soms heb je wat meer ruimte nodig voor het adres. Bijvoorbeeld als je een kaartje naar een bedrijf stuurt, of als je nog een extra boodschap wilt toevoegen (zoals Pas openmaken op zondag). Je kunt hiervoor maximaal 2 extra adresregels gebruiken, die boven de naam komen te staan.
Je vindt de ‘extra adresregel’ optie, tijdens het adresseren van je kaart. Boven het veld waar je de voornaam invult, vind je de knop Voeg adresregel toe.
De gegevens komen dan als volgt op de kaart te staan:

Extra adresregel 1
 Extra adresregel 2
 Voornaam Achternaam
 Straatnaam Huisnummer
 Postcode Plaats
 Land (alleen als het land anders is dan België)
Wil je een aantal kaarten versturen, maar heb je niet van al je contacten het adres? Dan kun je ze eenvoudig en snel een adresverzoek sturen. Met onze handige adresverzoeker stuur je een digitaal adresverzoek naar familie en vrienden. 

Adresverzoek sturen naar je contacten
Met onze adresverzoeker kun je een persoonlijke link delen via Whatsapp, e-mail of social media, samen met een persoonlijk berichtje. Je bepaalt zelf naar wie je het adresverzoek stuurt.

Het verzamelen van adressen in je Kaartje2go adresboek is heel eenvoudig, helemaal gratis en werkt als volgt:

  1. Ga naar Jouw account -> Jouw adresboek -> Adresverzoek.
  2. Deel je persoonlijke link via Whatsapp, e-mail of social media, samen met een persoonlijk berichtje.
  3. Als vrienden en familie op de link klikken, komen ze op een beveiligde pagina terecht waar ze hun adres kunnen invullen.
  4. Je adresboek wordt gevuld, terwijl jij de kaart maakt of het feestje regelt. Heerlijk, toch?

Adressen in een aparte groep verzamelen
Wil je een aantal kaarten naar een specifieke groep vrienden en familieleden versturen? Dan kun je de adressen in je adresboek in verschillende groepen indelen. 

Ga naar Adresverzoek in je account en klik op Groep toevoegen. Daarna verschijnt er een aparte link die je met de juiste personen kunt delen. Alle adressen die via deze link worden gedeeld, worden direct aan de groep toegevoegd. Zo maak je razendsnel aparte lijsten voor bijvoorbeeld daggasten en avondgasten van je bruiloft. Of een aparte lijst voor het versturen van je geboortekaartjes.

Online veiligheid van de adresverzoeker
Het sturen van een adresverzoek is volledig veilig. De adressen komen alleen in je eigen account te staan en we delen ze met niemand. Bovendien hou je als enige de volledige controle over de adressen in jouw account. Je kunt de adressen dus altijd aanpassen of verwijderen.

Kunnen wij je ergens mee helpen?

Mailen

Onze mailbox is altijd geopend voor vragen. Op werkdagen ontvang je doorgaans binnen 24 uur een reactie van ons.